In slujba frumosului

Viata, in jocul ei ironic si vibrant ne-a adus in cale frumusetea. Traducerea acesteia nu poarta stigmatul desavarsirii  sau al perfectiunii ci dimpotriva, al simplitatii si sinceritatii. Un aforism  spune sa-ti pastrezi finetea, chiar daca ti se pune ciomagul in mana.  Si marele adevar al vietii cotidiene spune acelasi lucru iar incercarile zilnice care ne invata rabdarea ne ofera constant lectii si tehnici de supravietuire.

In slujba frumosului putem veni cu orice. Cum dupa epuizare, pierderea energiei din timpul zilei si stres ne retragem in cea mai intima incapere a vietii noastre, dormitorul, este minunata intampinarea prin armonia lucrurilor ce ne inconjoara. Aceasta se poate traduce prin lenjerii de pat de calitate, lumanari parfumate pentru relaxare, lumina corespunzatoare activitatii desfasurate.

Un alt aforism spune ca: „un tip delicat nu intra cu cizma in sufletul omului, paseste cu papucii in mana”. Astfel si in dormitor, pasim cu papucii in mana si cu smerenie pentru ziua ce va urma, iar scopul unei lenjerii de pat este sa ne faca sa ne simtim delicati.

In fiecare seara intoarcem capul de pe o parte pe alta cautand solutii, cautand raspunsuri sau iertari. Stam intinsi cu gandurile inchinate pasiunii pentru viata si invatam ce e rabdarea. Vrem sa fugim, sa vedem ce e dincolo de toate, poate de ce nu, sa vedem frumusetea dar ajungem sa ne ascundem tot printre lenjerii de pat si un cuget incurcat in itele lumii.
Dimineata ne trezim, mai stergem putin din fereastra adevarului pentru a vedea mai clar lumea de afara si incercam sa ne punem in slujba adevarului si frumosului. Daca nu incepe asa dimineata noastra acesta este doar un scenariu pentru cum ar trebui sa inceapa. Pe parcurs, ziua devine initiere. Odata ce ne-am trezit nu trebuie sa mai pierdem contactul cu noi insine, cu noi din trecut si cu noi cei din prezent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu