Pretul de-a lungul timpului

Nu ma intereseaza domeniul imobiliarelor, insa am auzit despre un caz interesant. Un vecin a cumparat un apartament cu trei camere in anul 2001 pe care a platit 17 mii de dolari. Peste cativa ani, cand pretul imobiliarelor a atins cote maxime, pretul putea fi de noua ori mai mare, aproximativ 150 mii de euro. Pentru ca nu stia de modul cum va decurge piata imobiliarelor nu l-a vandut atunci. Anul acesta insa a decis sa faca o schimbare si apartamentul a fost cumparat de catre o familie la pretul de 70 mii de euro. Hmm…fata de pretul cu care vencinul l-a cumparat, afacerea pare a fi un profitabila.

Acum pretul apartamentelor a mai scazut, dar si chiriile. In anul 2008 vecinul meu inchiria apartamentul si lua 600 de euro pe luna, iar peste cinci ani suma s-a injumatatit.

Intr-o perioada piata imobiliara o luase razna, preturile cresusera mult peste limita normala. Cei care au vandut in acea perioada au facut o afacere profitabila, dar nu pot spune acelasi lucru despre cumparator. Este interesant sa vezi cum decurg lucrurile de-a lungul timpului, sa le observi si sa le analizezi.

Momentan, preturile sunt acceptabile. Nimeni insa nu poate sti ce aduce viitorul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu